PlayStation 5 Hata Kodu CE-100002-3 Nasıl Düzeltilir?

PlayStation 5 kullanıcılarının herhangi bir oyun güncellemek istediklerinde karşılaştıkları "Hata Kodu CE-100002-3" sorununu bu makalede çözüme ulaştırmaya çalışacağız.

PlayStation 5 Hata Kodu CE-100002-3 Nasıl Düzeltilir?
PlayStation 5 Hata Kodu CE-100002-3 Nasıl Düzeltilir?

Playstation 5 kullanıcılarının karşılaştıkları "Hata Kodu CE-100002-3" hatası birçok sorundan dolayı karşılaşılarak ağ erişimi kısıtlamakta. Eğer sizde böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız aşağıdaki işlemleri gerçekleştirerek sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz.

PlayStation 5 Hata Kodu CE-100002-3 Nedir?

PlayStation 5 Hata Kodu CE-100002-3

Karşılaşılan bu hata oyuncuların herhangi bir oyunu güncellerken karşılaşılarak erişimi kısıtlanmakta. Bu hatanın çıktısı bizlere şu şekilde belirtmektedir:

"Uygulama güncellenemedi."

Uygulamanın güncellenmemesi, ağ bağlantısından veya yazılımın güncel olmamasıyla birlikte karşılaşmamıza sebebiyet verebilir. Bunun için sizlere birkaç öneriden bahsederek sorunun çözümüne ulaştırmaya çalışacağız.

1-) Konsolunuzu Kapatıp Açın

Konsolunuz da oluşan herhangi bir anlık hata birçok hataları beraberinde getirerek oyunları açtırmayabilir. Bunun için konsolunuzu kapatıp açarak bu gibi sorunların önüne geçebiliriz. Bu öneri her ne kadar saçma gelse de sorunun neyden kaynaklanıp kaynaklanmadığını çözmemize yardımcı olabilir.

2-) Modeminizi Kapatıp Açın

Modeminizi kapatıp 20 saniye bekleyerek tekrar açın. Bu işlem sırasında ip adresiniz değişecek ve çeşitli ağ sorunun önüne geçecektir. Eğer sorun devam ediyorsa bir diğer önerimize geçelim.

3-) DNS Ayarını Değiştirin

PlayStation dns ayarını değiştirmeyi bilmiyorsanız aşağıda anlattığımız adımları takip edin;

  • Ayarlar sekmesine girin.
  • Ağ seçeneğine tıklayın.

PlayStation 5 Hata Kodu CE-100005-6

  • Açılan ekranda bulunan "İnternet Bağlantısını Kur" seçeneğine tıklayın.
  • Ekran içerisinde bulunan bağlı olan ağ bağlantısına tıklayarak "Gelişmiş Ayarlar" seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekranda bulunan "DNS Ayarları" seçeneğine tıklayarak "Manuel" seçeneğini ayarlıyoruz. Önümüze çıkan ekranda Birincil ve İkincil Dns Adreslerini aşağıda verdiğimiz Dns Adresini yazın.

Google Dns Adresi;

Birincil DNS: 8.8.8.8

İkincil DNS: 8.8.4.4

Bu işlemden sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

4-) Sistem Yazılımını Güncelleyin

Bu gerçekleştireceğimiz işlem hem Playstation 5 konsolunda oluşan olası hatalardan kurtarabilir. Belleğinize kayıt ettiğiniz güncelleme dosyasını kontrol etmemiz gerekecektir. Bunun için bellek içerisine yüklemiş olduğunuz güncelleme dosyasını tamamen biçimlendirerek aşağıda belirttiğimiz bağlantıya ulaşarak en güncel güncelleme dosyasını indirip kurulum işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

PS5 Sistem Yazılımı Güncelleme Dosyası İndir

Dosyayı indirdiniz ve nasıl kurulum yapacağınıza dair bilginiz yoksa aşağıdaki adımı takip edebilirsiniz.

  • Bir PC veya Mac kullanarak FAT32 olarak biçimlendirilmiş bir USB cihazında "PS5" adlı bir klasör oluşturun. Bu klasörün içinde "UPDATE" adlı başka bir klasör oluşturun.
  • Güncelleme dosyasını indirin (aşağıdaki düğme) ve "UPDATE" klasörüne kaydedin. Dosyayı "PS5UPDATE.PUP" adıyla kaydedin.
  • Dosyayı içeren USB sürücüsünü PS5 konsolunuza takın.
  • PS5 konsolunu Güvenli Mod'da başlatın: Güç düğmesini basılı tutun, ikinci bip sesini duyduktan sonra düğmeyi serbest bırakın.
  • Üçüncü Güvenli Mod seçeneği olan "Sistem Yazılımını Güncelle" öğesini seçin.
  • USB Depolama Cihazından Güncelle > Tamam öğesini seçin.

PS5 konsolunuz dosyayı algılamazsa klasör adları ve dosya adının doğru olup olmadığını kontrol edin. Klasör adları ve dosya adını büyük harf kullanarak girin.

Evet arkadaşlar sorunumuzu bu başlık altında çözmüş olduk. Eğer sorununuz devam ediyorsa açtığımız HATA SOR platformumuza girerek karşılaştığınız hataları sorabilirsiniz.