TikTok Hesap Uyarısı Nasıl Düzeltilir?

Tiktok kullanıcılarının profiline ulaştıklarında karşılaştıkları "Hesap Uyarısı" hatasını bu makalede çözüme ulaştırmaya çalışacağız.

TikTok Hesap Uyarısı Nasıl Düzeltilir?
TikTok Hesap Uyarısı Nasıl Düzeltilir?

Tiktok kullanıcılarının profiline ulaştıklarında "Hesap Uyarısını içerir - Hesabınızın ihlal geçmişinize göre kısıtlanma riski yüksektir. Bir sonraki ihlal, bazı özelliklerden engellenmeye neden olabilir. Yorumlanan yönergelerimizi inceleyin." hatasıyla karşılaşarak bazı etkinliklere olan erişimi kısıtlanabilmekte. Eğer sizde böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız aşağıdaki önerileri gerçekleştirerek sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz.

TikTok Hesap Uyarısı Nedir?

TikTok Hesap Uyarısı

Karşılaşılan bu hata, Tiktok hesabınızın birden fazla ihlalden dolayı oluşmaktadır. Tiktok kullanıcılarını güvende tutmak için kurallarını güncelleyerek şüpheli davranan hesapların etkinliklerini engelleyebilmekte. Fakat bu engelleme hızlı bir şekilde gerçekleşmez. Öncelikle başlıkta ki gibi bir uyarıyla karşılaşırsınız ve böyle bir uyarıyla neden karşılaştığınıza dair bilgi verilerek kullanıcının şüpheli davranışlarının son bulmasını beklemekte.

Eğer bilgilendirme verilmesine rağmen şüpheli davranışta tekrardan bulunursanız hesabınız geçici veya kalıcı bir şekilde kısıtlanabilir. Bunun için Tiktok kurallarını okuyarak kural ihlalini gerçekleştirmemeye çalışın.

TikTok Hesap Uyarısı Nasıl Düzeltilir?

Karşılaşılan bu hatayı düzeltmemiz için aşağıdaki önerileri gerçekleştirerek sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz.

1-) Hesap Uyarısını Kontrol Edin

Tiktok profiline ulaşan kullanıcıların, kullanıcı adının hemen altında yer alan "Hesap Uyarısı" seçeneğinin belirdiğini görmekte. Bunun için hesap uyarısı seçeneğine tıklayarak bildirilen videolarınızı görebilirsiniz.

Yukarıda gösterdiğimiz resimdeki gibi birçok video bildirilmiş ve algoritma tarafından onay alarak hesabımıza yansımıştır. Bunun nedeni farklı bir içerik üreticisinin hesabınızda paylaşmanızla birlikte oluşabilir. Eğer bu videoyu hiçbir yerden almadıysanız ve böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız Tiktok destek ekiplerine geri bildirim yollayarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Başka bir neden, videonuzun şiddet, cinsellik, silah veya TikTok topluluk kurallarını ihlal eden başka herhangi bir şey içermesi olabilir.

Ayrıca TikTok tarafından da bug olabiliyor. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız, TikTok destek ekibiyle iletişime geçin. itirazınızı inceleyecekler. Eğer bir hatadan dolayı da bunu hissederlerse, “Hesap Uyarısı” hemen kaldırılacaktır.

TikTok, Topluluk Kurallarımızı ihlal eden video, ses, canlı yayın, resimler, yorumlar, bağlantılar veya diğer metinler dahil tüm içeriği kaldıracaktır.

Tiktok Kurallarını Okumak İçin Tıklayın

2-) Birkaç Gün Bekleyin

Bu öneri gün geçtikçe uyarının silinmesine yardımcı olacaktır. Fakat bu bekleme içerisinde elbette Tiktok kurallarına uygun bir şekilde davranmamız gerekmektedir. Aksi takdirde tekrar uyarı alarak hesabınızı riske atabilirsiniz.

Eğer herhangi bir topluluk kurallarına ait ihlalde bulunmadığınızı düşünüyorsanız Tiktok destek ekiplerine geri bildirim atarak sorununuzu dile getirebilirsiniz.

3-) Tiktok Destek Ekiplerine Geri Bildirim Yollayın

Yukarıdaki öneriyi gerçekleştirdiniz fakat sorununuz devam ediyorsa Tiktok destek ekiplerine geri bildirim yollayarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için öncelikle herhangi bir tarayıcıya ihtiyacımız olacaktır.

  • Öncelikle yanda bırakacağımız bağlantıya tıklayın. Tiktok Geri Bildirim Formu
  • Ulaşılan bağlantıda bulunan "Topic" seçeneğini "Report a Bug/ Feature Request" olarak ayarlayın ve formu doldurun.

Geri bildirim formunu doldurup gönderdikten sonra 1 hafta veya daha fazla gün içerisinde Tiktok tarafından onay olarak geri bildirim alacaksınız. Onay bildirimini aldıktan sonra artık hesabınızda herhangi bir hesap uyarısına dair bir iz bulunmayacaktır.

Evet arkadaşlar sorunumuzu bu başlık altında çözmüş olduk. Eğer sorununuz devam ediyorsa açtığımız FORUM platformumuza girerek karşılaştığınız hataları sorabilirsiniz.