Düzeltme: Windows 11 KB5019509 Güncelleştirmesinin İndirilmemesi/Yüklenmemesi

Windows 11 kullanıcılarının karşılaştıkları KB5019509 güncelleştirmesinin indirilememesi veya yüklenmemesinin çözümünden bahsedeceğiz.

Düzeltme: Windows 11 KB5019509 Güncelleştirmesinin İndirilmemesi/Yüklenmemesi
Düzeltme: Windows 11 KB5019509 Güncelleştirmesinin İndirilmemesi/Yüklenmemesi

Windows 11 kullanıcıları, KB5019509 güncelleştirmesini yüklerken yüklenmeme ve indirilmeme sorunuyla karşılaşarak işletim sistemini güncelleyememekte. Eğer sizde böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız aşağıdaki öneirleri gerçekleştirerek sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz.

Windows 11 KB5019509 Güncelleştirmesi Neden Yüklenmiyor?

Windows 11 KB5019509 Güncelleştirmesi Yüklenmiyor

Windows KB5019509 güncelleştirmesinin yüklenmemesi veya güncellenmemesi, genellikle işletim sisteminde oluşan sorunlardan dolayı karşımıza çıkmaktadır. Elbette sadece bu sorundan dolayı değil başka sorundan dolayı da böyle bir hatayla karşılaşabiliriz. Bunun için sizlere birkaç öneriden bahsederek sorunun çözümüne ulaştırmaya çalışacağız.

Windows 11 KB5019509 Güncelleştirmesinin Yüklenmemesi Nasıl Düzeltilir?

Windows 11 KB5019509 güncelleştirmesinin yüklenmemesi veya güncelleştirme yaparken karşılaştığınız hatayı nasıl düzelteceğinize dair bilgiler vererek çözüme ulaştırmaya çalışacağız.

1-) Windows Update Assistant Uygulamasını Kullanın

Windows'un geliştirmiş olduğu Windows Update Assistant programı karşılaştığımız herhangi bir sorunu çözmekle yardımcı olabilir. Windows'u güncellerken 0x80092004 hatası alıyorum diyorsanız, Windows Update Assistan programını indirerek yardım alabilirsiniz.

Windows Update Assistan İndirmek İçin Tıklayın

  • İndirme işlemini gerçekleştirdikten sonra "Şimdi Güncelle" butonuna tıklayarak güncelleştirme işlemini bekleyin. Yapacağınız işlem uzun sürebilir. Bunun için güncelleştirme tamamlanmadığı sürece bilgisayarınızı kapatmayın veya yeniden başlatmayın.

2-) Windows Güncelleştirmeyi Kapatıp Açın

Eğer sorun devam ediyorsa, Windows güncelleştirmeyi kapatıp açarak bu sorunu çözebiliriz. Bunun için bir kod satırından yardım alarak işlemi gerçekleştireceğiz.

  • Başlat arama ekranına "cmd" yazıp yönetici olarak çalıştırıyoruz.
  • Açılan komut istemi ekranına "sc delete wuauserv" yazıp enter tuşuna basıyoruz.

Bu işlemle birlikte Windows güncelleştirmeyi kapatmış olduk. Bir sonraki işlemimizde Windows güncelleştirmeyi tekrar açacağız.

  • Tekrar komut istemini yönetici olarak açıp ekrana "sc create wuauserv DisplayName= "Windows Update" binpath= "C:\WINDOWS\system32\svchost.exe -k netsvcs -p" Start= delayed-auto depend= RpcSs" kodu yapıştırın.

Bu işlemden sonra Windows güncelleştirme servisini tekrardan yüklemiş olduk. Sonraki işlemde Windows güncelleştirme servisini başlatmamız gerekecektir.

  • Başlat arama ekranına "Hizmetler" yazıp açıyoruz.
  • Açılan ekranda "Windows Update" hizmetine çift tıklıyoruz.
  • Karşılaştığımız ekranda Başlangıç türünü "Otomatik" olarak ayarlayın.
  • Ardından aşağıda bulunan "Başlat" butonuna basarak hizmeti çalıştırıyoruz.

3-) Güncelleme Dosyalarını Silin

Windows güncelleme işlemi yaparken arşiv olarak saklanan klasörün içerisinde bulunan dosyaların eksik veya hasarlı olması herhangi bir sorunu oluşturabilir. Bunun için kaydedilen bu dosyaları tamamen silerek yeniden yükleme işlemini gerçekleştirebiliriz.

  • Yanda bırakacağım dosya konumuna erişin. C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
  • Açılan ekranda klasörler sıralanacaktır. Bu klasörler güncelleme işleminde arşivlenen dosyalardır bu dosyaları tamamen silerek geri dönüşüm kutunusu boşaltıyoruz.

4-) Çerez Dosyalarını Silin

Windows arkada çalışan uygulamaları tutmak için geçici bir klasör barındırarak işlemlerini gerçekleştirmekte. Bu geçici dosyaların içerisinde herhangi birinin çalışmaması bu gibi sorunları beraberinde getirebilir. Bunun için geçici dosyaları silerek geri dönüşüm kutusundan boşaltmamız gerekebilir.

  • Başlat arama ekranına %temp% yazıp açıyoruz.
  • Açılan ekranda bütün dosyaları silerek geri dönüşüm kutusunu boşaltıyoruz.

Bu işlemden sonra geçici dosyalar silinecek, bilgisayarda ki yükler azalacak ve çeşitli sorunlar ortadan kalkacaktır.

5-) Windows Hataları Giderin

Windows içerisinde bulunan dosyların hasarlı veya bozuk olması çeşitli hataları beraberinde getirebilir. Bunun için sizlere iki kod bloğunu paylaşarak hasarlı veya bozuk dosyaların taramasını yapıp onarmaya çalışacağız.

SFC Taraması Yapın

Windows dosyalarında oluşan hasarlı veya bozuk dosyaların birçok hata kodlarının karşımıza çıkarabilir. Bunun için sizlere birkaç yoldan bahsederek sorunun çözümüne ulaştıracağız.

  • Başlat arama ekranına "cmd" yazıp yönetici olarak çalıştırın.
  • Açılan komut istemi ekranına "sfc /scannow" yazarak enter tuşuna basın.

Bu işlemden sonra bozuk veya hasarlı dosyalar taranacak, düzeltme işlemleri gerçekleşecektir. İşlem tamamlanmadığı sürece bilgisayarınızı kapatmayın veya yeniden başlatmayın. Bu işlemden sonra bir diğer önerimizi gerçekleştirelim.

DISM Taraması Yapın

  • Başlat arama ekranına "cmd" yazıp yönetici olarak çalıştırın.
  • Açılan komut istemi ekranına aşağıdaki komutları sırasıyla yazarak enter tuşuna basın.
    • Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
    • Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
    • Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

İşlem başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

Evet arkadaşlar sorunumuzu bu başlık altında çözmüş olduk. Eğer sorununuz devam ediyorsa açtığımız FORUM platformumuza girerek karşılaştığınız hataları sorabilirsiniz.