Düzeltme: Catan Universe Cannot Read Property Map Of Undefined Or Null

Catan Universe oyuncuları çevrimiçi maça katılmak istediklerinde karşılaştıkları "Cannot read property 'map' of undefined or null" hatasını bu makalede çözüme ulaştırmaya çalışacağız.

Düzeltme: Catan Universe Cannot Read Property Map Of Undefined Or Null
Düzeltme: Catan Universe Cannot Read Property Map Of Undefined Or Null

Catan Universe oyuncuları, oyun içerisinde "The ID does not match a challenge the user is involved with" ve "Cannot read property map of undefined or null" hatasıyla karşılaşarak çevirimiçi bağlantıya olan erişimi kısıtlanmakta. Eğer sizde böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız aşağıda bırakacağımız önerileri gerçekleştirerek sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz.

Catan Universe Cannot Read Property Map Of Undefined Or Null Nedir?

Catan Universe Cannot Read Property Map Of Undefined Or Null

Karşılaşılan bu sorun genellikle sunucuların dolu veya bakımda olmasıyla birlikte gerçekleşmekte. Elbette sadece bu sorundan dolayı değil birçok sorunu göz önünde bulundurabiliriz. Karşılaştığımız bu hatanın olası sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Sunucu dolu veya bakımda
  • Hasarlı ve bozuk dosya olabilir.
  • Ağ sorunu olabilir.
  • Cihaz güncel olmayabilir.
  • Oyun güncel olmayabilir.
  • Tarih ve saat güncel olmayabilir.

Kullanıcıların nadiren karşılaştığı bu hatanın genel sebebini yukarıda anlatmış olduk. Şimdi aşağıdaki çözüme geçerek sorunu nasıl düzelteceğimize dair bilgiler verelim.

Catan Universe Çok Oyunculu / Çevrimiçi Çalışmıyor Nasıl Düzeltilir?

Bu sorunu çözmemiz için sizlere birkaç öneriden bahsederek sorunun çözümüne ulaştırmaya çalışacağız.

1-) Sunucu Bakımda Olabilir

Sunucunun bakımda olması, oyuncuların oyuna olan erişimini kısıtlayabilir. Bunun için Catan Universe resmi Twitter sayfasını takip ederek sunucuların bakımda olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Catan Universe Resmi Twitter Sayfası

2-) Oturumunuza Tekrar Bağlanın

Oyun içi oturumunuza tekrar bağlanarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için oyun içerisinde bulunan avatarınıza dokunun ve çıkış seçeneğine tıklayarak oturumunuzu kapatın. Çıkış işlemi tamamlandıktan sonra hesabınıza tekrar bağlanın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

3-) Oyunu Güncelleyin

Eğer oyununuz güncel değilse gereksiz dosyadan dolayı böyle bir hatayla karşılaşıyor olabilirsiniz. Bunun için App Store veya Google Play Store uygulamasını açarak oyunun güncelliğini kontrol edin. Eğer oyununuz güncelse diğer önerimize geçelim.

4-) Depolama Alanını Kontrol Edin

Depolama alanının az olması çeşitli sorunları yaratmasına olanak tanıyacaktır. Depolama alanınız azalmışsa yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Bunun için bir gereksiz dosya temizleyici uygulaması yani CCleaner uygulamasını indirerek gereksiz dosyaları temizleyebilirsiniz. Eğer depolama alanınız 2GB'tan fazlaysa bir diğer önerimize geçelim. 

5-) Cihazı Yeniden Başlatın

Telefonunuzu yeniden başlatmak, cihaz içerisinde depolanan geçici önbellek dosyaların temizlenmesini sağlamaktadır. Eğer geçici önbellek dosyalarında herhangi bir sorun varsa bu durumu çözmemize yardımcı olacaktır. Bunun için cihazınızı yeniden başlatarak sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

6-) Önbelleği Temizleyin

Catan Universe oyunu içerisinde tutulan önbellekler hasarlı veya bozuk kaydedilmişse çeşitli hatalarla karşılaşabiliriz. Bunun için oyunun önbelleğini temizleyerek sorunun çözümüne ulaşabiliriz. Fakat önbelleği temizlediğimizde, oyun içerisinde ki bütün kayıtlı veriler silinecektir.

Android Cihazlar İçin Verileri ve Önbelleği Temizleme

  • Öncelikle "Ayarlar" menüsünü açın.
  • Menü içerisinde bulunan "Uygulamalar" seçeneğine tıklayın.
  • Ardından "Catan Universe" uygulamasını seçerek "Depolama" seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekranda bulunan "Verileri Temizle" seçeneğine tıklayarak temizleyin.

Bu işlemden sonra Catan Universe uygulamasını çalıştırarak sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

IOS Cihazlar İçin Verileri ve Önbelleği Temizleme

  • Ayarlar menüsünü açın.
  • Açılan menü içerisinde bulunan "Genel" seçeneğine tıklayın.
  • Menü içerisinde "iPhone Saklama Alanı" seçeneğine tıklayın.
  • Ardından "Catan Universe" uygulamasını seçerek mavi bir şekilde yazan "Uygulamayı Sil" seçeneğine tıklayarak uygulamayı silin.

Bu işlemden sonra oyuna giriş yaparak kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun devam ediyorsa diğer önerimize geçelim.

7-) Tarih ve Saati Güncelleyin

Tarih ve saatin güncel olmaması, birçok bağlantı sorunlarıyla karşılaşmamıza sebep olabilir. Bunun için saat ve tarihi kontrol ederek sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin.

Evet arkadaşlar sorunumuzu bu başlık altında çözmüş olduk. Eğer sorununuz devam ediyorsa açtığımız FORUM platformumuza girerek karşılaştığınız hataları sorabilirsiniz.